2009. október 9.

A kis herceg

A 18. képregénybörzére jelenik meg a Vad Virágok Könyvműhely legújabb kiadványa, A kis herceg.
Napjaink egyik legsikeresebb képregényrajzolója, Joann Sfar álmodta rajzokba, kockákba és buborékokba Saint-Exupéry legismertebb művét, A kis herceget. A vállalkozás a klasszikus történethez méltóan sikerült: Sfar képei semmit sem vesznek el az eredeti elbeszélés hangulatából és mondanivalójából, sőt!
Sfar megkapó rajzokkal, bámulatba ejtő színekkel fedezi fel újra a történetet. Az olvasót különös érzés keríti hatalmába: a jól ismert és a teljesen új kettőse. A kötetet méltán választotta a legrangosabb francia képregényfesztivál gyermekzsűrije az év ifjúsági képregényének.

A Vad Virágok Könyvműhely reklámfilmet készített a 18. Képregény Börzére megjelenő újdonságukhoz:

2 megjegyzés:

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Valaki megvette már a Kis herceget?
Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy milyen.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Akkor beszélgessünk magammal. :)

Megvettem és elolvastam. Örülök, hogy így tettem. :)
A benyomásaimról nem szeretnék többet elárulni, mert időközben Tóni felkért, hogy írjak a kötetről egy rövidebb elemzést a Buborékhámozó következő számába, amit örömmel el is vállaltam.

Annyit azért megemlítenék, hogy aki szereti az eredeti kisregényt és szeret elvonatkoztatni a „realista rajz = szép, jó rajz" kategóriától és a képek mögé látni, finom és érzékeny összefüggéseket találni a szöveg és a vizuál között, feltétlenül vegye meg.

És az a kééék!!! :P

Na de majd úgyis olvashatjátok...