2009. november 17.

Grand Safe Show

Előre elnézést a pikáns tartalomért, de arra gondoltam, hogy ha Dávidtól örömmel fogadjátok a szexis bombázókat, egyszer talán nekem is megbocsájtjátok, ha fellibbentem a fátylat az „ellenkező előjelű", de lényegében hasonló jellegű illusztrációimról. Igaz, abban biztos vagyok, hogy népszerűségben messze elmaradok majd Dávid mögött... ;)



A fentebbi rajzot egy – főleg külföldön ismert – magyar modell, Tamas Eszterhazy megrendelésére készítettem – illetve konkrétan őt ábrázolja a kép –, méghozzá egy AIDS-prevenciós kampányhoz, amely főleg Kelet-Európában népszerűsíti majd az óvszer használatát. Egészen pontosan: a rajz egy amolyan ingyenes kínálódoboz fedlapjához készült. Az eredeti háttérrel sajnos még nem tudom megmutatni.

18 megjegyzés:

Névtelen írta...

A fazonírozott szőrzet úgy mutat, mintha a hangyák a gatyából elindultak volna a köldök felé. De egy kis horror nem is árt a pikantéria mellé:)

Ich

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Tényleg – hangyák a gatyában! :P

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Ja igen, még egy kis plusz info: úgy tűnik, lesz folytatása is a kampánynak – képregény és animáció formájában.

Brazil írta...

Szép. By the way, ezzel a projektel engem is megkerestek, de nem volt rá kapacitásom... goddamn comics. :)

Peter Tikos írta...

Érdekes füle van ennek az Eszterházynak. Ha én rajzoltam volna, Csacso már felismerni vélne :))

Csacso írta...

Gyanúm, a „főleg külföldön ismert” -nél már megvolt, hiába próbálta Zorro, elváltoztatni a külsőd :D Azon elmélet, miszerint minden képen te vagy látható, csak nem mindig sikerül –na ebben lehet valami. Mendemondák szerint, már az ősemberek, sőt a vízköpők hasonlatossága sem véletlen :)
Bocs az OFF –ért!

zoli79 írta...

Zorro, ez a reklámgrafikás stílusod? Itt konkrét, határozott kontúrokat használsz, egyébként meg inkább a vékony apróbb kacskaringós vonalak sokaságát találtam rád jellemzőnek.

zoli79 írta...

Egyébként csajok is olvashatják ezt a blogot, nem kell rögtön kihirdetni a vesztes eredményt a Cserkutival vívott népszerűségi versenyben. ;)

raveon írta...

Tikost lassan már a reggeli aktiviában és a kocsiillatosítóban is felfedezni véljük, ha így halad figyeljétek meg nemsokára a csapból is ő fog folyni! :D

Egyébként én jobban bírom Emtrexx nőit, mint Cserkuti csöcsöseit. Persze jók azok is. :)

Cserkuti írta...

Zorro:
A férfiben szokatlan méretű mellbimbó kötelező elem a meleg ábrázolásoknál, vagy ez csak a modell adottsága, esetleg személyes ízlés?
(arra gondolni sem merek, hogy talán mesterségesen duzzasztják őket)

Raveon:
Nem ismerem Emtrexx nőit. Tudsz linkelni belőlük?

zoli79 írta...

OFF:
Itt egy (szerintem valamilyen szinten jellemző is):
http://emtrexx.kepregeny.net/?p=48#more-48

Amúgy meg:
http://emtrexx.kepregeny.net/?page_id=21
khrm. :)

raveon írta...

Zoli megelőzött. :)

Csacso írta...

Én ott nőt nem találtam, csak kis és nagy lányokat…?

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Brazil:
Jé! Azért kíváncsi lettem volna a végeredményre. ;)

Zoli79:
Ezt most kimondottan letisztult vonalakkal kérték.
Bár igazából én sem tudom, hogy mi a stílusom – mikor hogy, igazodva az elvárásokhoz vagy a témához.

Úgy tűnik, a csajok elég szemérmesek, eddig még nem kaptunk rajongói levelet, pedig Tamás biztosan örülne neki. ;)

Dávid:
Rátapintottál :) a lényegre. Kimondottan a meleg szubkultúrában elterjedt ábrázolástípust kérték, bár tény, hogy a mellbimbó kisebb vitát okozott köztem és Tamás közt. Egy viszonylag realista, de azért enyhén túlzó, karikatúra-szerű stílusban szerette volna viszontlátni magát, ellenben a mellbimbót annak ellenére kissé soknak találta, hogy pl. a Tom of Finland féle karakterek egyébként egyeztek az elképzeléssel.

Másrészt, általában a nőcis rajzoknál is elég szép, méretes mellbimbókat rajzolnak, ha szexissé, erotikussá szeretnék őket tenni. Ennek nyilván a férfiváltozatban is megvan a megfelelője, miértje.

De a lényeg, hogy a képen látható modell valójában Tikos Peti. Tudtam, hogy a fülén bukok meg. :)

Peter Tikos írta...

Meló közben akadtam erre a képre:
http://href.hu/x/aoue
A korábbi kommentekben felmerült, az ábrázolásmódra vonatkozó kérdések miatt gondoltam, belinkelem, mert magam sem vagyok igazán járatos a témában, így érdekes volt látni, hogy valóban létezik egyfajta "közös nevező".

Cserkuti írta...

raveon/zoli:
Köszi, csini. :))

Zorro:
Pedig igazán nem akartam rátapintani. :)

Tikos:
Aha. "Meló közben", és "akadtál". Hiszek neked. :P
Amúgy, ha Ich hangyákról írt Zorro képénél, akkor a linkelt rajzon egy komoly kolóniát láthatunk.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Hja, Tokis, a kis szemfüles... :)

A hasonlóság nem véletlen, ugyanis, amikor stílusokat válogattunk, kiderült, hogy Tamás ismeri Glen Hansont (még valami New York-i partiról), akiről már én is írtam a FIAT! blogon és annyira megtetszett neki, hogy azt szerette volna, ha az ő stílusában vagy valami nagyon hasonlóban látná viszont magát. (Mondanom sem kell, hogy egy amerikai sztárrajzolót nemigen tudott volna megfizetni egy főleg jótékonysági, kelet-európai projekt.)

Abban maradtunk, hogy igyekszem nagyon hasonlót csinálni Tamás fotója alapján, majd ez olyannyira jól sikerült, hogy amikor a Facebookra feltette a rajzot, maga a mester kommentelte valami hasonló szöveggel: „Wow! Eddig ez a legjobb munka a stílusomban, amit valaha láttam!" :)

Nagyon büszke voltam és a posztba is bele akartam írni, de időközben Tamás törölte a szimpla figuratervet, mert a kész, háttérrel kiegészített layoutot tette fel helyette, ám ezzel törölte Hanson kommentjét is.
Ezért nem tudtam/akartam vele eldicsekedni. ;)

De hála Péter sasszemének, rátalált egy eredeti Hansonra – sőt, egy egész „kolóniára"! :))

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Még annyit, hogy ez az erotikus illusztrációs „ipar" valahogy sűrűbben hozza az „egy kaptafára készült" stílusokat.

Régebben többször kellett pin-up lányokat rajzolnom (még a Skálában is árulták a playgirl-ös nyakkendőimet :)) és megfigyeltem, hogy van pár uralkodó stíluselem, ami rengeteg rajzolónál ugyanaz.
Pl. gyönyörűek a Sebők által festett nőcis kártyák, viszont hamar találtam vagy tíz olyan amerikai illusztrátort, akivel kapásból össze tudnám téveszteni. :)
Ok, ezt végül is a korszak is meghatározza...