2010. február 8.

Galaktika Steampunk Comix pályázat: Eredményhirdetés

A pénteki zsűrizés hivatalos eredménye megtekinthető a Galaktika oldalán. A felsorolt alkotók már mind győztesnek tudhatják magukat, azaz, amennyiben határidőre elkészülnek munkáikkal, azokat nyomtatásban is viszontláthatják a szeptemberi Steampunk Fesztiválra megjelenő antológiában. Addig viszont a zsűri még egyszer össze fog ülni, hogy a kész képregények alapján eldöntse, melyik alkotásnak ítéli a képzeletbeli arany-, ezüst- és bronzérmet.
A képen az egyik sikeresen továbbjutott pályázó, Balla Krisztián munkája látható.

15 megjegyzés:

Peter Tikos írta...

Krisztián munkáit én nemrég ismertem meg, mikor egy pályamunkája szembe jött Jon Schindehette ArtOrder blogján. Szerettem volna bemutatni egy posztban (bár személyesen nem ismerem), ez most félig-meddig megtörtént - pedig azt sem tudtam, hogy indult a Galaktika pályázaton is.
Gratulálok neki, és a többi továbbjutónak is!

Névtelen írta...

Valamilyen magyarázatot, pár szavas visszajelzést kapnak azok akik kiestek?
Mert ha vállalták a minimum 3 oldalt, akkor szerintem elvárható a részükről, hogy ne ennyivel érjen véget...

Peter Tikos írta...

Az MKA, mint egyesület, semmilyen szinten nem vett részt a pályázat lebonyolításában. Átfedés Cserkuti Dávid személye, aki tagja volt a zsűrinek, ám rajta kívül voltak még páran nem MKA-sok: hiszen ez a Galaktika pályázata. Talán érdemes lenne hozzájuk, mármint a Galaktika szerkesztőségéhez fordulni.

Bayer Antal írta...

Azoknak, akik bejelentkeztek a kepregeny.net fórumába, én mondtam egy rövid véleményt, és mindenkit biztosítottam arról, hogy elsősorban azért estek ki, mert voltak még náluk is jobbak. Ráadásul az MKSZ részéről Tungsram titkárkollega jelezte, hogy esetleg szó lehet valami vigaszmegoldásról.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Balla Krisztián zseniális! :O

A továbbjutóknak gratulálok!

Névtelen írta...

Micsoda meglepetés itt látni a rajzom! Köszönöm Dávidnak, hogy kikerült ide!

Gratulálok minden továbbjutónak!

Péter, Zoltán; köszönöm szépen!

Névtelen írta...

Cserkúti úr vagy Tony azért elmondhatná azt is vmi fórumon, hogy avrtotriplane munkája min vérzett el, mert rajzban, szövegben, és a kitalált dízelpunk világban is hihetetlen erős volt.

Hamlet

Névtelen írta...

Cserkuti úr, úgy nem haragszik az iménti hosszú ú-ért?
:)

Névtelen írta...

úgy=ugye, csak még másnapos vagyok :)

Bayer Antal írta...

KN fórumon már válaszoltam a névtelen Hamletnek.

Hamlet írta...

Ja, ez a távirati stílusban beírt fél mondat volt az? :)

Kicsit többet várnék a zsűri képregényszakértő tagjaitól egy odavetett "a mintaoldalakkal nem voltunk megelégedve"-nél. Csikorgott a szöveg? (kétlem, mivel az illető már többször is megjelent nyomtatásban...) Ötlettelen volt a panelrendezés?

Bayer Antal írta...

Avrotriplane néven biztos nem jelent meg tőle képregény nyomtatásban. Sejtjük ugyan, hogy kit fed a nick, de mivel ő maga nem hozta nyilvánosságra, mi sem fogjuk. Úgy gondolom, hogy minden versenyzőnek pont annyit mondtam el, amennyit egy publikus fórumon még illik. Volt, aki megkeresett privátban, annak többet is írtam. Persze olyannak, akit ismerek személyesen, illetve akivel dolgoztunk már együtt. Feltételezem, hogy Dávid is ezt teszi azokkal, akik meg őt keresik meg.
A lényeg: mindenki jó volt, megnehezíttték a zsűri dolgát, azokat választottuk ki, akik szerintünk a legjobbak, ők kerülnek bele az antológiába. A többiek közül meg remélhetőleg páran mégis meg tudnak jelenni máshol, máskor, más konstrukcióban.

vassrichard írta...

Na és mikor lehet ízelítőt látni? Belehalok a kíváncsiságba.
Grat a továbbjutóknak... Henrik is továbbjutott. Fasza.:)

Jaja...Krisztián hardkor.

r

Bayer Antal írta...

Ricsi: Ez most már a Galaktikán múlik, illetve azon, hogy milyen szerződést kötnek az alkotókkal. Abban pontosan rögzítve lesz, hogy megjelenés előtt mit tehetnek közzé és mit nem. Valamilyen formában egészen biztosan lesznek előzetesek.

Cserkuti írta...

Krisztian Balla:
Nincs mit. Szívesen raktam volna ki az elkészült anyagból vmit, csak hát ugye az még nem volt publikus. De ha majd pakolsz ki ízelítőt, értesíts minket, és rögtön itt is közreadjuk!
És persze mindenkinek,aki továbbjutott, vagy nem, de ennek ellenére tovább dolgozik az anyagán örömmel mutatjuk be a munkáit, mert, ahogy azt Tóni is említette, nagyon klassz, erős pályamunkákkal találkoztunk.

Hamlet:
Rajtatok kívül nem sok pályázót ismerek személyesen, így csak neked mondtam el a véleményemet a beadott anyagról. De ha van igény, akkor - tényleg csak pár szóban - szívesen elmondom, én hogy láttam a dolgokat. Ettől függetlenül fontos tudni, hogy a végeredmény vszg nem egyezik meg egyetlen zsűritag személyes listájával sem. A többfős zsűri pont azért van, hogy a különböző szempontok egyaránt érvényesüljenek. Ezt jól mutatja - és talán nem árulok el vele nagy titkot -, hogy nemigen volt olyan, aki valamennyi zsűritagtól igent, vagy nemet kapott volna. Szóval mindenkinél volt némi küzdelem. :))