2010. május 24.

BUBORÉKHÁMOZÓ KÜLÖNSZÁM: DARGAY ATTILA

Kiss Feri 2009-es szegedi képregényfesztiválos előadása, és az ott, a helyszínen kiállított eredeti képregények szép tisztelgés volt a sokunk által tisztelt Dargay Attila életműve előtt. Sajnos, amikor találkoztam a képregény és rajzfilmes Legendával, már nem tudtunk beszélgetni, a betegsége miatt. Megörültem a felkérésnek a Buborékhámozó különszámának (Dargay Attila monográfia) borítórajzolására, mert ezúttal is tiszteletem fejezhettem ki a Mester iránt.
A kiadványnak a 6. Képregényfesztiválon történt premierje után közzétenném az eredetileg színes borítót, amit átalakítottam plakátnak.
A tekergő filmszalagot kivéve minden vektorosan újra van rajzolva, tehát semmi bescanelt, vagy netről odaollózott, trace-elt képi elemről nem beszélünk. Ha kell valakinek vektoros Vuk, vagy Kajla, szóljatok, a jogdíjat tessék csengetni a megfelelő kasszában ( nem nálam :-).
A képen természetesen elrejtettem egy sárga csirkét is, ami persze nem Dargay, de jár ...

1 megjegyzés:

Haránt Artúr írta...

az első tétel volt amit megvettem.

a korábbi megemlékezős posztnál írtam, hogy kiskoromban láttam egy riportot vele amiben arról is beszélt hogy a karaktereit úgy találja ki mint az embernek 5 különböző ujja lenne. örömmel olvastam hogy ez is benne van a kiadványban és hogy megtudtam utólag, hogy ez lúdas matyi lúdjaira vonatkozott (lehet csak simán kiment a fejemből)

nagyon jó kis kiadvány ez, tetszett, hogy sok benne az idézet és nem csak száraz infó felsorolásokból áll.

a borító is klassz, nekem így színesben picit jobban tetszik. látszott is, hogy eredetileg színesre lett tervezve.