2010. május 24.

"Gondolom, ismertek"


A Pesti est fotókkal gazdagon illusztrált, amúgy meglehetősen érdektelen kétoldalas interjút közöl legfrissebb számában Futaki Attilával. Akinek kimaradt, a képek miatt feltétlen klikkeljen az Est.hu-ra!
(A poszt címében szereplő idézet nem itt, hanem a képregényfesztivál "afterparty"-ján hangzott el.)

15 megjegyzés:

wicklowbetyár írta...

Hűha, volt afterparty?
És valóban, ismerjük ;o)

Peter Tikos írta...

Megmosolyogtató (?) volt Attila azon kijelentése is a délutáni "A magyar képregény sikerei és esélyei külföldön" c. beszélgetés során, miszerint legfeljebb akkor dolgozna a Marvelnak, ha a Punisher rajzolására kérnék fel :)

zfritz írta...

Én egy olyan idézetet mentettem el az emlékeimbe, hogy 40 oldal alatt nem létezik képregény a számára. :-)
Hmm érdekes.

Cserkuti írta...

Köszi, aki szerkesztette a posztot. Még nyomtatott formában olvastam az interjút, most meg csak átfutottam, és a linkek között nem találtam fesztes hivatkozást... Mert a szövegben volt. :P Sorry.

Hamlet írta...

Inkább a Komikonba kellett volna vinni Futakit, ott még viccesebb lett volna kijelentés, hogy "a kedvenc képregényboltom". :)

Amúgy meg fel kell dugni minden újságíró seggébe a klaviatúrát, aki le meri írni azt egy interjúban, hogy "(nevet)".

Peter Tikos írta...

Futaki anekdotázás...? :)

Vagy három éve ültünk a Gödörben, Saban, én, és még vagy ketten. Egyszer csak odajött az asztalunkhoz Attila, aki akkor még nem volt ennyire híres, mint most, így annak ellenére, hogy már nem először találkoztunk, negyedórán belül másodszor is bemutatkozott nekem. Akkor még nem volt kész a Spirál sem, nemhogy Disney vagy Villámtolvaj... Attila viszont már nyilván érezte az önmagában rejlő végtelen potenciált, hiszen a következő rövid párbeszédnek lehettem fültanúja:

Saban: Mit csinálsz mostanában, Attila?
Attila: Ülök a trónomon, és lenézek rátok.

Fritz, te jössz! :)))

Cserkuti írta...

Hamlet:
Minden szakmában találkoztam már olyan emberekkel, akik egy számomra érthetetlenül apró dolgon képesek voltak teljes erőből felháborodni, és komoly képpel szakmai mélypontot kiáltani.
Itt egy interjú, amiből épp csak a "kedvenc színed?" és a "mi az, ami letör?" kérdés hiányzik ahhoz, hogy Bravo Girl (van még olyan?) színvonalra jusson.
Ezután mi a baj azzal, hogy "(nevet)"?

wicklowbetyár írta...

Sajnos a PestiEst egyre kevésbé a kulturális ajánlók Csimborasszója. Nekem azért tetszett, hogy F.A. több inspirációt nyer a Nyugati aluljáróból, mint Ámerikából (még ha a riporter ezt nehezen hiszi is el :o)

Cserkuti írta...

Wicklowbetyár:
Azzal nem is lenne gond, ha nem szerepelt volna már több cikkben a Spirál megjelenésének környékén. Én nem vagyok újságíró, de számomra alap volt, mikor interjút csináltam Attilával, hogy elolvassam az addig megjelent cikkeket, legalább az ismertebb lapokban, hogy aztán véletlenül se ugyanazt mondja el nálam. Különben mire jó egy újabb interjú? Hogy elmondhassuk, a mi lapunknak is van már XY-nal készült beszélgetése?

zfritz írta...

Most akkor a ki mond nagyobbat verseny van ? :-) Nem szeretnék senkit sem lejáratni, mert nah, kapható lennék, de aztán ez mire lenne jó, sörözés mellett már úgyis elmeséltem javarészét. A szombati Gödörbéli büfézését nehéz überelni :-), sajnálhatod, hogy kihagytad. Dáviddal, és Tamással azért kihasználtunk pár magaslabdát :-)

Cserkuti írta...

Bocs, Fritz, de most már én mondom azt, hogy ennek nincs sok értelme. Mindketten tehetséges, szorgalmas alkotók vagytok, elvileg egyazon ügyön. Érdemes lenne ezt szem előtt tartva felülemelkedni bizonyos dolgokon.
Make comics not war. :)

zfritz írta...

Annyiszor próbáltam már elnézően, és kedvesen viszonyulni, de mindig azt érzem, hozzámvág egy sündisznót. Hát lehet így élni ? Sokszor csak röhögök, mint a hétvégén is, de lássuk be ez nem őszinte kacaj.

wicklowbetyár írta...

Dávid:
Ezzel teljesen egyetértek, egy interjúra fel kell(ene) készülni. Ez a darab csak arra szolgált, hogy kitöltsön két oldalt, ha már úgyis Képregényfesztivál van a héten.
Futaki mester pedig nyilván nem szorul a védelmemre, de pl. márciusban a Corvinusos talkshow-n úgy tűnt, helyén kezeli a hirtelen jött elismertséget. Helyenként kimondottan szkeptikusak voltatok, pl. a nagy kiadók által biztosított művészi szabadságról beszélve :o)

Cserkuti írta...

Ez nem szkepszis, ezek tények.

wicklowbetyár írta...

Tényszerűen szkeptikusak. Jó, inkább rajzolok...