2006. június 12.

A „poliparcú lény"


Fritz kollega beszámolójából, mintegy kiragadva az esszenciális utalást, villámgyorsan rá is térnék az említett „poliparcú lényre", egészen pontosan Gerald Home-ra, aki egy jóravaló és tisztességes brit pantomimszínészként azon mód nevezetessé vált, hogy a Jedi visszatér című filmben alkalma volt eljátszani a Squid – azaz Tintahal – szerepét, a Jabba palotájában sürgölődő „amortizációk" egyikeként. Továbbá ő maga alakította azt a mon calamari tisztet is, akinek (sajnos) a szövegei nem kerülhettek a film végső változatába.

(A színésszel június 10-én 15.30-tól a Millenáris Teátrum emeletén lehetett megismerkedni, illetve előadása 11-én 12.30-tól hangzott el a Teátrum nagytermében.)

Az MKA rajziskola előtt is elsétált párszor, ami inspirálólag hatott rám, így egy Fritztől csent ecsetfilces „kompozísönnel" ezennel megajándékoznám a kedves olvasót...

A Gerald Home-mal készült interjút pedig itt olvashatjátok:
SFportal

3 megjegyzés:

Szabó Jenő írta...

tetszenek nekem ezek a celebritik, akik 20-30 éve játszottak nyolcadrangú szerepet egy filmben, és még most is konokan járnak ilyen con-okra.

de tényleg, semmi bajom velük, mielőtt valaki rosszindulatú iróniát vélne kihallani a fentiekből. :)

Névtelen írta...

Tényleg volt egy ilyen fejű lény a Jediben? :D Most meg kell néznem megint. Amúgy nekem erősen Lovecraft-i ihletésűnek tűnik a dolog, szakasztott Cthulhu.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

No, kicsit késve, de javítottam a postot és linkeltem Gerald "Home-page"-ét! :))
Íme:
http://geraldhome.dr-maul.com