2008. november 7.

Komisz képkockák, avagy a papírmozi életre kel

"2004 májusában alakult meg a hazai „szakszervezet”, a Magyar Képregény Akadémia, amelynek bárki tagja lehet, aki szívén viseli a műfaj hazai helyzetét."

A teljes cikk a metropol.hu oldalán olvasható.

7 megjegyzés:

Csacso írta...

Részemről kicsit untam, a 4-5 ember véleményét, kutatási anyagát „vízhangzó” száraz irományt. Kertész Sanyi könyvét is pontatlanul írta. Nem mondom, hogy teljesen rossz, csak „állóvíz”.

Névtelen írta...

VISSZhang. Mert VISSZAverődik.

Csacso írta...

Köszi, megpróbálok rá figyelni legközelebb –azt hiszem

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

„Fehér Zoltán, alias Zorro De Bianco, a Magyar Képregény Akadémia elnöke (...) is fontos mérföldkőnek tartja az 1880-as években néhány kockából álló sorozatok megjelenését, majd a népszerű újságok (Lantos magazin, Pesti Hírlap, Füles, Rádió Újság) terjesztését. Szerinte az első ekkori képregénynek a Pajtás magazin lapjain 1946-ban, Harc a vasútvonalért megjelent művet lehet tekinteni."
Vajon miket nyilatkozhattam még, amikről nem tudok? :P
Abszolút egyetértek Csacsoval: a szándék abszolút nemes, de ha egy mód van rá, nem ártana pontosan idézni, illetve attól idézni, aki nyilatkozta – ha már konzervből dolgozunk. (Felteszem, a fenti vélemény Kiss Ferinek tulajdonítható, esetleg Kertész Sanyinak.)

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

De ettől függetlenül örülök az írásnak, csak meglepett... :)

Peter Tikos írta...

"A nyolcadik művészetnek nevezett műfaj" :)

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Cöö, Tokis, folyton csak akadékoskodol – a nyolcadik művészetnek nevezett műfaj az a kilencedik művészeti ág, és vica versa! ;)